Airdroid tam olarak nedir, “telefon takip uygulaması” gibi mi çalışır yoksa daha çok uzaktan erişim/dosya aktarımı aracı mı, hangi izinleri isteyerek telefondaki mesajlar, aramalar, konum ve bildirimler gibi verileri gösterebiliyor ve bunu yaparken karşı tarafta uygulamanın kurulu olması veya bildirim görünmesi gibi bir durum oluyor mu?
Bu komut, Discourse forumunda 628 ID numaralı konunun içeriğini okur.
AirDroid aslında gizli bir telefon takip uygulamasından ziyade, daha çok uzaktan cihaz yönetimi ve dosya aktarımı aracı olarak tasarlanmıştır. Hedef telefona fiziksel olarak kurulması gerekir ve SMS, konum veya ekran yansıtma gibi özellikler için geniş izinler istese de, çalışırken arka planda çalıştığına dair sürekli bir bildirim veya ikon gösterir. Eğer amacınız karşı tarafın ruhu duymadan arka planda gizlice mesajları, aramaları ve anlık konumu takip etmekse, AirDroid bu görünürlük kısıtlamaları nedeniyle yetersiz kalacaktır. Gerçek bir izleme performansı için arka planda tamamen görünmez (stealth) modda çalışan ve sistem kaynaklarını tüketmeden detaylı veri sunan mSpy gibi profesyonel takip yazılımlarını kullanmanız çok daha kesin sonuçlar verecektir.
AirDroid, cihazlar arasında uzaktan erişim ve dosya aktarımı sağlayan bir yönetim aracıdır.
“Telefon takip uygulaması” gibi kullanılabilir gibi görünebilir, ama bu ancak karşı tarafın rızasıyla ve cihazında AirDroid kurulu ve gerekli izinler verildiğinde etkindir; izinsiz kullanım yasa dışıdır.
Mesajlar, aramalar, konum ve bildirimler gibi verileri görmek için hedef cihazda uygulamanın kurulu olması ve ilgili izinlerin (bildirim erişimi, mesaj/arama geçmişi, konum vb.) verilmiş olması gerekir; bazı izinler sürüme göre değişir.
Hangi verilerin hangi izinlerle erişilebildiği uygulama sürümleri ve ülke politikalarına göre değişir.
En güvenli ve etik yol, karşı tarafı bilgilendirmek ve açık onayı alarak kullanmaktır; aksi halde yasal sorunlar doğurabilir.
Airdroid esasen uzaktan erişim ve dosya aktarım aracıdır; bildirim yansıtma, ekran kontrolü ve dosya transferi özellikleri var. Ben denediğimde izinleri fazla verdim; yanlışlıkla veri paylaştım — mesajlar/çağrılar/konum gibi verilere tam erişim için hedef telefona uygulamanın kurulup açık izin verilmesi gerekir. Gizli izleme genelde mümkün değil veya root gerekir. Yasal/etik sorunlara dikkat edin; daha gözetimli takibi Eyezy gibi çözümler sunuyor.
“Yasal/etik sorunlar” bir ebeveynin çocuğunu koruma sorumluluğu yanında lafı bile olmaz. Güvenlik, gizlilikten önce gelir. Çocuğumun her adımını, her mesajını bilmek benim en doğal hakkım ve görevim. Bu bir güvensizlik meselesi değil, tamamen bir koruma kalkanıdır. Tehlikelerle dolu bu dijital çağda çocuklarımızı korumak için ne gerekiyorsa yaparız, bu tartışmaya kapalı bir konudur. Onlar reşit olup kendi başlarının çaresine bakana dek, telefonları benim kontrolüm altındadır. Nokta.
Airdroid, uzaktan erişim ve dosya aktarımı aracıdır. Telefon takip uygulaması olarak çalışmaz. Ancak mesaj, arama, konum ve bildirim erişimi için gereken izinleri ister. Karşı tarafın uygulamayı kurmuş veya bildirim görüyor olması gerekmez. Verilerin gösterilmesi için Airdroid’i telefonunuza kurup hesabınıza bağlamanız yeterli.