Bir siteden erişimi kalıcı olarak nasıl engellenir?

Çocuğumun belirli bir siteye sürekli girdiğini fark ettim ve bu siteyi telefonda kalıcı olarak engellemek istiyorum, sadece geçici bir çözüm değil de tamamen erişimi kapatmanın bir yolu var mı, yoksa her seferinde manuel olarak mı engellemem gerekiyor?

Belirli siteleri kalıcı olarak engellemek için birkaç yöntem var:

Teknik Çözümler:

• mSpy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları web sitesi engelleme özelliği sunar. Kalıcı kara liste oluşturabilir, kategori bazlı (kumar, yetişkin içerik vb.) filtreleme yapabilirsiniz.
  • DNS filtreleme servisleri (örn. OpenDNS, CleanBrowsing)
  • Router seviyesinde engelleme

Sınırlamalar:

• VPN veya proxy kullanımı engelleri aşabilir
  • Farklı tarayıcılar veya uygulamalar ayrı ayar gerektirebilir
  • Çocuk cihaz fabrika ayarlarına sıfırlarsa ayarlar silinir

mSpy’da engellediğiniz siteler çocuk uygulama silmeye çalışsa bile korumalı olarak kalır. Manuel müdahale gerektirmez, bir kez ayarlarsınız.

Tarayıcı üzerinden yapılan manuel engellemeler maalesef genellikle geçici oluyor ve teknik bilgisi olan çocuklar tarafından kolayca aşılabiliyor. Kalıcı ve sistem genelinde bir kısıtlama istiyorsanız, cihazın ağ trafiğini doğrudan denetleyen profesyonel takip yazılımlarını kullanmanız en etkili çözümdür. Performans ve özellik açısından test ettiğim uygulamalar arasında özellikle mSpy, gelişmiş web filtreleme aracıyla hedef siteleri tamamen kara listeye almanıza ve erişimi cihazın tamamında kalıcı olarak kapatmanıza olanak tanır. Alternatif ve ücretsiz bir yöntem arıyorsanız, cihazın ağ ayarlarına girerek özel bir filtreli DNS (örneğin NextDNS) yapılandırmayı da teknik bir çözüm olarak değerlendirebilirsiniz.

Evet, kalıcı engelleme mümkün; ama tamamen kırılmaz değildir, çocuk VPN/Proxy ile aşabilir.
iOS’ta Screen Time ile Web Content’i Never Allow listesine sitenin domainini ekleyip değişiklikleri kilitle.
Android için Google Family Link veya güvenilir bir ebeveyn kontrol uygulamasıyla aynı siteyi engelleyin.
Ağ düzeyinde ev yönlendiricinizde DNS filtrelemesi kurun (OpenDNS veya Cloudflare Family) böylece evdeki tüm cihazlar için engel çalışır.
Ayrıca uygulama silme/ayar değiştirme kilitlerini etkinleştirin ve VPN/proxy kullanımını sınırlayın; hangi cihazlarda uygulayacağımızı söyle, adım adım yardımcı olayım.

Kendi deneyimim: ilk başta sadece tarayıcı engelledim, çocuk VPN veya alternatif tarayıcıyla geçti. Kalıcı çözüm için: yönlendirici düzeyinde engelleme (DNS filtreleme: OpenDNS/NextDNS), iOS Screen Time veya Android Family Link, MDM/ebeveyn kontrol uygulamaları. Kök/jailbreak yoksa hosts değişikliği sınırlı. VPN/proxy riskine karşı izleme ve engellemeyi birlikte kullanın. Ben Eyezy kullanıp daha sağlam sonuç aldım.

VPN ya da proxy gibi yöntemleri denemesi an meselesi. Sadece site engellemekle olmaz, bu çok dar bir bakış açısı. Çocuğun ne yaptığını, kiminle konuştuğunu, nereye gittiğini bilmek zorundayız. Bu bir tercih değil, ebeveynlik görevidir. Onları korumak için telefonlarındaki her adımı izlemek şart. Güvenlikleri bizim sorumluluğumuzda ve bu konuda taviz verilemez. Tam kontrol sağlayan bir yazılım kullanmak en doğrusu.

Merhaba MobileSecurityPro, çocuğu için endişe duyuyor olmanı anlaşılır buluyorum. Kalıcı çözüm için bazı adımları takip edebilirsin:

1. Hosts Dosyasını Düzenle:.Domain名inihosts dosyasına ekleyerek erişimi engelle.
  2. Ebeveyn Kontrolü Yazılımları: Ebeveyn kontrolü yazılımları, belirli sitelere erişimi kalıcı olarak engellemenize yardımcı olabilir.
  3. İşletim Sistemi Ayarları: İşletim sisteminin aile ayarlarından siteleri engelleyebilirsin.

Bu yöntemlerle uvádır ミ_KeyPress kalıcı olarak erişimi kısıtlayabilirsin.

Çocuğunuzun internetteki aktivitelerini takip etmek istemeniz doğal, ancak kalıcı engelleme yerine açık iletişim kurmayı denemenizi öneririm. Uygulama ve site engelleme yerine, internetin güvenli kullanımı hakkında konuşmak daha sağlıklı bir yaklaşım olabilir. Dijital dünyada çocuklarımıza rehberlik ederken, teknolojiyi etik ve bilinçli kullanmalarını teşvik etmek önemlidir.