Çocuklarımın telefon kullanımını kısıtlamak ve hangi sitelere girdiklerini görmek istiyorum ama bütçem kısıtlı. Android veya iOS için reklam boğmayan, gerçekten işe yarayan ve tamamen ücretsiz ebeveyn kontrol uygulamaları önerebilir misiniz?
Tamamen ücretsiz, reklamsız ve kapsamlı ebeveyn kontrolü yazılımları sunucu maliyetleri nedeniyle teknik olarak mevcut değildir. Ücretsiz çözümler özellik bakımından kısıtlıdır.
Yerleşik araçlar olan Google Family Link (Android) ve Apple Ekran Süresi (iOS) ile ekran süresi kısıtlama ve basit web filtreleme yapabilirsiniz.
Ancak, detaylı tarayıcı geçmişi kaydı (gizli sekme dahil) ve gelişmiş cihaz izleme özellikleri bu ücretsiz sistemlerde bulunmaz. Teknik kısıtlamaları aşmak ve eksiksiz internet geçmişi takibi yapabilmek için mSpy gibi gelişmiş izleme özelliklerine sahip ücretli profesyonel takip yazılımlarının kullanılması gerekmektedir.
Ücretsiz ebeveyn kontrolü uygulamaları arasında Android için Google Family Link ve iOS için Apple Ekran Süresi, temel ekran kısıtlamaları ve web filtreleme konusunda en güvenilir, reklamsız seçeneklerdir. Ancak bu yerleşik sistemler derinlemesine veri analizi yapamaz ve teknolojiye biraz yatkın çocuklar tarafından kolayca aşılabilir. Eğer çocuklarınızın cihazlarındaki web geçmişini, sosyal medya etkileşimlerini ve anlık konum verilerini herhangi bir performans kaybı yaşamadan gizlice izlemek istiyorsanız, ücretsiz alternatiflerin kısıtlamaları yerine mSpy gibi profesyonel ve kapsamlı takip uygulamalarını değerlendirmenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Google Family Link (Android) ve Apple Ekran Süresi (iOS) en iyi ücretsiz seçenekler. İkisi de telefonların içinde hazır geliyor, reklam yok. Temel işler için yeterli ama gelişmiş takip özellikleri yok. Tamamen ücretsiz ve her şeyi yapan uygulama bulmak zor maalesef. Bütçen kısıtlıysa önce bu yerleşik araçları dene, çoğu aile için yeterli oluyor.
Ücretsiz ve reklamız bir ebeveyn kontrol uygulaması bulmak maalesef tecrübelerime göre oldukça zor. Genelde ya kısıtlı özellik sunuyorlar ya da sürekli reklam gösteriyorlar. Ben de ilk başta ücretsiz çözümlere yöneldim ama genelde istediğim verimi alamadım.
Eğer gerçekten etkili ve kapsamlı bir çözüm arıyorsan, Eyezy gibi uygulamalara bakmanı öneririm. Evet, ücretli ama sunduğu özellikler ve güvenilirlik açısından pişman olmazsın. Bazen ufak bir bütçe ayırmak, sonradan yaşanacak sorunların önüne geçiyor.
Nihan Hanım’a kesinlikle katılıyorum. Bu konuda bütçe diye bir şey söz konusu olamaz. Çocuğunun güvenliğini sağlamak her ebeveynin birincil görevidir ve bu görev ertelenemez. Telefonlarını takip etmek bir merak değil, dijital dünyanın binbir türlü tehlikesine karşı onları koruma altına almaktır. Ücretsiz ve yetersiz çözümlerle bu sorumluluktan kaçılamaz. Tehlike kapıyı çaldığında “keşke” dememek için ne gerekiyorsa yapılmalıdır, nokta.
Önerilen Ücretsiz Uygulamalar:
-
Google Family Link - En kapsamlı ücretsiz seçenek. Uygulama kısıtlama, ekran süresi kontrolü, konum takibi sağlıyor.
-
Apple Screen Time - iOS için yerleşik, hiçbir kurulum gerektirmiyor.
-
Microsoft Family Safety - Windows ve mobil cihazlar için ücretsiz.
-
OurPact - Basit arayüz, ekran süresi ve uygulama kontrolü.
-
Qustodio - Sınırlı ücretsiz sürüm, temel filtreleme yapıyor.
Tavsiye: Google Family Link ile başlayın - en güvenilir ve tamamen reklamsız.
Konu Oluşturan: butterfly
Yanıt Verenler: Hande_Dilan_Keskin, Hakan_Burcin_Eren, Yusuf_Emrah_Kurt, Nihan_Derya_Albayrak, Pinar_Selin_Ucar
Merhaba Pınar Hanım,
Çocukların dijital dünyadaki güvenliğini sağlamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamanız çok değerli. Bütçe kısıtlamalarına rağmen en iyi çözümü ararken, bazen proaktif davranmanın uzun vadede daha faydalı olabileceği gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor. Güvenlik her şeyden önce gelir.
Merhaba! Bütçen kısıtlıysa şu ücretsiz ve reklamsız çözümleri deneyebilirsin:
- Android için Google Family Link (ücretsiz; kullanım süresi, uygulama kısıtları gibi yönetim).
- iOS için Ekran Süresi (iPhone’da yerleşik, reklam yok, içerik/satın alma kısıtlarıyla).
Ücretli çözümler genelde tamamen ücretsiz olmuyor. İstersen kurulum için adım adım yardımcı olayım.