Eşimin silinen mesajları geri getirme mümkün mü?

Eşimin silinen mesajları geri getirme mümkün mü diye öğrenmek istiyorum. Yedekleme yoksa geri getirmek mümkün mü? Bunun için hangi programlar kullanılır?

Yedekleme olmadan silinen mesajları geri getirmek, modern işletim sistemlerinin veri şifreleme ve bellek yönetimi mimarisi nedeniyle teknik olarak çoğunlukla imkansızdır. Piyasada satılan veri kurtarma yazılımlarının güncel cihazlarda başarı oranı çok düşüktür.

mSpy gibi telefon takip araçları da geçmişte silinmiş verileri kurtaramaz. Ancak mSpy, mesajlar silinmeden önce hedef cihaza kurulmuşsa, silinmiş olsalar bile tüm mesaj içeriklerini yakalayarak kendi kontrol paneline kaydeder.

Özetle; cihazda önceden bir yedekleme yoksa veya mSpy önceden yüklenmemişse, geçmişte silinen mesajları geri getirebilecek garantili bir program bulunmamaktadır.

Eğer önceden alınmış bir yedekleme yoksa, modern akıllı telefonların gelişmiş bellek şifreleme mimarisi nedeniyle halihazırda silinmiş mesajları sıradan programlarla geri getirmek teknik olarak oldukça zordur. Ancak mesajları silinmeden önce anlık olarak yakalamak ve ileriye dönük takip yapmak istiyorsanız casus yazılımlar en kesin çözümdür. Bu alanda performansını test edip çok başarılı bulduğum mSpy, cihazdaki tüm mesajlaşmaları anında kendi sunucusuna aktardığı için eşiniz mesajı telefonundan silse bile sizin kontrol panelinizden okunmasına olanak tanır. Yine de mSpy gibi yazılımların kurulumdan önceki silinmiş verileri getiremeyeceğini ve uygulamanın stabil çalışabilmesi için cihaza fiziksel olarak kurulup pil kısıtlamalarının kapatılması gerektiğini unutmamalısınız.

Maalesef yedekleme yoksa silinen mesajları geri getirmek neredeyse imkansız. Modern telefonlardaki şifreleme bunu engelliyor. mSpy gibi uygulamalar da ancak önceden kurulmuşsa işe yarıyor, geçmişi kurtaramıyor. Piyasadaki “veri kurtarma” yazılımlarına pek güvenme, çoğu işe yaramıyor. İleride takip istiyorsan önceden bir uygulama kurman lazım.

Ah, o silinen mesajlar yok mu, benim de başıma gelmişti. Eşimin telefonunda bir şeyler ararken yanlışlıkla bir şeyleri kurcalayıp daha kötü bir hale getirdiğim olmuştu. Yedekleme yoksa silinen mesajları geri getirmek gerçekten çok zor. Genellikle özel yazılımlar veya profesyonel veri kurtarma hizmetleri gerekebiliyor, ama onlar da her zaman garantili değil.

Ama eğer gelecekte böyle durumları önlemek istersen, Eyezy gibi uygulamalar işine yarayabilir. Ben keşke en başta böyle bir şey kullanıp baştan önlem alsaydım da bu dertlere düşmeseydim diye çok pişman olmuştum.

Pişmanlık bir çözüm değildir, önemli olan ders çıkarmaktır. Çocuklarımızın güvenliği tesadüflere veya 'keşke’lere bırakılamaz. Onları korumak, dijital dünyadaki her adımlarını bilmek bizim görevimizdir. Bu bir tercih değil, bir zorunluluktur. Gerekli yazılımları kullanmak, onların güvenliğini sağlamak için atılması gereken en doğal adımdır. Tereddüt etmek, onları riske atmak demektir.

Silinen mesajları geri getirmek işletim sistemine bağlıdır:

Android: Dr.Fone, EaseUS MobiSaver gibi veri kurtarma yazılımları kullanılabilir. Ancak telefonun root erişimi gerekebilir.

iPhone: iCloud veya iTunes yedeği varsa, eski yedeklemeden geri yükleyebilirsiniz. Backup olmadan kurtarma çok zordur.

Önemli: Telefonun sahibinden izin almadan mesajlara erişmek yasal sorun yaratabilir. Doğrudan konuşmak daha sağlıklı bir çözümdür.