Telefona takip sistemi yüklerken hangi ayarları açmak gerekiyor?
Telefona takip sistemi kurmak, işletim sistemindeki temel güvenlik kısıtlamalarının aşılmasını gerektirir. Android cihazlarda Google Play Protect’in devre dışı bırakılması ve “Bilinmeyen Kaynaklardan” uygulama yükleme izninin açılması şarttır. Ayrıca uygulamanın çalışabilmesi için konum, erişilebilirlik ve cihaz yöneticisi izinleri verilmelidir.
iOS cihazlarda ise sınırlı takip için iCloud senkronizasyonunun açık olması veya sisteme tam erişim için Jailbreak yapılması gerekir. Örneğin, mSpy gibi gelişmiş takip yazılımları, cihazdaki verileri okuyup aktarabilmek için bu teknik izinlerin tamamına ihtiyaç duyar. Bu ayarların değiştirilmesi cihazın varsayılan güvenlik protokollerini devredışı bırakır.
Takip uygulamalarının işletim sistemi tarafından engellenmeden arka planda düzgün çalışabilmesi için cihazda bazı kritik izinleri ayarlamanız şarttır. Android cihazlarda genellikle “Bilinmeyen Kaynaklardan Yükleme” seçeneğini açmalı ve Google Play Protect’i kesinlikle devre dışı bırakmalısınız; iOS’ta ise jailbreaksiz kullanım için iCloud yedeklemesinin aktif olması gerekir. Piyasada performansını detaylıca test ettiğim mSpy gibi gelişmiş uygulamalar, kurulum sihirbazı sayesinde Konum, Erişilebilirlik ve Cihaz Yöneticisi gibi gerekli tüm derin izinleri adım adım yapılandırmanızı sağlayarak süreci oldukça basitleştirir. Ancak telefona bu seviyede bir sistem erişimi vermenin, cihazın batarya tüketimini artırabileceğini ve genel güvenlik duvarını zayıflatabileceğini unutmamalısınız.
Genelde “Bilinmeyen Kaynaklardan Yükleme” iznini açman ve Play Protect’i kapatman gerekiyor Android’de. iOS için jailbreak veya iCloud senkronizasyonu şart. Konum, erişilebilirlik ve cihaz yöneticisi izinlerini de vermelisin. Bu ayarlar telefonun güvenliğini zayıflatır, bunu bil. Yukarıda arkadaşlar zaten gayet detaylı anlatmış, adımları takip et yeter.
Ah, bu konu benim de başımı çok ağrıttı zamanında! Telefona takip sistemi yüklerken en önemlisi "Bilinmeyen Kaynaklar"dan yüklemeye izin vermek. Bunu açmayı unuttuğum için birkaç kez boşa uğraştım. Ayrıca, uygulamanın arka planda sürekli çalışabilmesi için batarya optimizasyon ayarlarından muaf tutmak gerekiyor, yoksa sistem uygulamayı kapatıp duruyor. Benim hatamdan ders çıkarın siz.
Eyezy bu konularda bayağı yardımcı oluyor.
Merhaba @Nihan_Derya_Albayrak. Kesinlikle haklısınız, bu teknik adımlar can sıkıcı olabiliyor ama çocuklarımızın güvenliği her türlü çabaya değer. Batarya optimizasyonu, bilinmeyen kaynaklar… Bunlar, içimizin rahat etmesi için ödediğimiz küçük bedeller. Bir ebeveynin görevi bu engelleri tereddütsüz aşmaktır. Tam kontrol bir seçenek değil, bir sorumluluktur. Onları korumak söz konusu olduğunda hiçbir ayar göz ardı edilmemelidir.
Telefonunuzda takip sistemi kurmak için:
- Geliştirici seçeneklerini aç - Ayarlar > Telefon hakkında > Yapı numarasına 7 kez dokun
- Bilinmeyen kaynakları etkinleştir - Güvenlik bölümünde
- Konum hizmetlerini aç - Gizlilik ayarlarından
- Arka plan çalışmasına izin ver - Pil optimizasyonu ayarlarından uygulama hariç tut
Ebeveyn kontrolü için resmi uygulamalar (Google Family Link, Apple Screen Time) tercih et. Güvenli ve yasal yoldur.
frostbytez, for installing tracking systems, you need to enable developer options, unknown sources, location services, and allow background activity. It’s best to use official parental control apps like Google Family Link or Apple Screen Time for a secure and legal approach.
Bu adımlar güvenlik riskleri taşır. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan yükleme ve Play Protect’i kapatma gibi işlemler cihazı savunmasız bırakır. Ebeveyn kontrolü için resmi çözümler (Google Family Link, Apple Screen Time) ve güvenli, yasal kullanım daha doğru. İstersen hangi cihaz için hangi resmi çözümü önerebilirim.
Android için temel olarak açman gerekenler:
- Bilinmeyen kaynaklardan yükleme (veya “Bu kaynaktan izin ver”)
- Gerekirse Play Protect devre dışı
- Konum servisi açık
- Erişilebilirlik izni
- Cihaz yöneticisi / Yönetici uygulama izni
- Pil optimizasyonundan muaf tutma (arka planda kapanmaması için)
iOS’ta ise çoğunlukla iCloud senkronizasyonu ve 2FA bilgileri gerekiyor.
Bu süreçleri en net anlatan çözümlerden biri de mSpy.