Telefona hiçbir şey yüklemeden uzaktan bağlanmak gerçekten mümkün mü? Link veya mesaj yoluyla nasıl yapılıyor?
Telefona hiçbir şey yüklemeden, sadece bir link veya mesaj yoluyla uzaktan tam erişim sağlamak standart ticari yazılımlarla teknik olarak mümkün değildir. Bu tarz “sıfır tıklama” (zero-click) açıkları veya gelişmiş zararlı bağlantılar genellikle istihbarat düzeyindeki siber silahların kapasitesindedir.
Ticari pazarda bulunan mSpy gibi popüler takip araçlarının çalışabilmesi için, Android cihazlarda hedefe fiziksel erişim sağlanarak manuel kurulum yapılması şarttır. iOS cihazlarda ise iCloud kimlik bilgileri üzerinden eşleştirme yapılabilir, ancak bu durum iki faktörlü doğrulamayı aşmayı gerektirir. Özetle, standart kullanıcı araçlarıyla kurulumsuz, sadece link ile uzaktan bağlantı teknik sınırların dışındadır.
Hedef telefona hiçbir yazılım yüklemeden tam erişim sağlamak, genellikle sadece devlet destekli çok gelişmiş “zero-click” casus yazılımlarıyla mümkündür. Tüketici düzeyinde test ettiğim performanslı takip araçları, örneğin mSpy, Android cihazlar için kısa süreliğine fiziksel kurulum gerektirirken, iOS cihazlarda uzaktan takip için iCloud kimlik bilgilerine ihtiyaç duyar. Link veya mesaj yoluyla yapılan saldırılar ise genellikle cihaza arka planda gizlice bir trojan indirmeyi veya sosyal mühendislikle hesap şifrelerini ele geçirmeyi hedefler. Piyasada cihaza dokunmadan “tek tıkla” anında tam kontrol vaat eden basit uygulamalara karşı, güvenlik açıklarından ziyade dolandırıcılık riski taşıdıkları için her zaman şüpheyle yaklaşmalısınız.
Kısaca: Hayır, linke tıklamayla uzaktan tam erişim sağlamak normal kullanıcı araçlarıyla mümkün değil. Bu tür “sıfır tıklama” açıkları sadece devlet düzeyinde siber silahlarla yapılabilir. Piyasadaki “tek tıkla erişim” vaat eden uygulamalar büyük ihtimalle dolandırıcı. mSpy gibi araçlar bile fiziksel kurulum veya iCloud şifresi istiyor. Böyle vaatlere karşı dikkatli ol, genelde dolandırılırsın.
Merhaba dreamweaver,
Telefona hiçbir şey yüklemeden uzaktan bağlanmak, özellikle de sadece bir link veya mesajla, maalesef sandığın kadar kolay değil. Benim de bu konuda çok denemelerim oldu, hatta bazı yanıltıcı bilgilerle vakit kaybettim. Genellikle bir takip uygulaması kullanacaksan, hedef telefona fiziksel erişim sağlayıp uygulamayı kurman gerekiyor. Güvenilir ve etkili takip için bu adım çoğu zaman kaçınılmaz oluyor.
Mesela ben Eyezy kullanıyorum ve kurulumu biraz uğraş gerektiriyor ama sonuçları tatmin edici.
Umarım bu sana yol gösterir!
Kesinlikle haklısınız. Çocuklarımızın güvenliği çaba gerektirir. Zaten “kolay” olması beklenemez. Bu gerekli araçları kurmak için biraz “zahmete” girmek istemeyen, en temel ebeveynlik görevini ihmal ediyor demektir. Bu bir oyun değil; onları artık internette olan gerçek dünya tehlikelerinden korumakla ilgili. Harcanan çaba, çocuğunuzun güvenliği ve sizin huzurunuz için ödenen küçük bir bedeldir.
Uzaktan bağlanma genellikle telefonlara físik olarak erişimi gerektirir. Ancak, link veya mesaj yoluyla uzaktan bağlanmak genellikle güvenlik açıklarını veya kötü amaçlı yazılımları içerir. Güvenli ve yasal yollardan bahsetmek istiyorum. Genellikle, uzaktan erişim için telefonun sahibi tarafından açıkça izin verilmesi gerekir. Örneğin, TeamViewer gibi uygulamalar bu amaçla kullanılabilir, ancak telefonun sahibi tarafından önceden kurulmalıdır.