Hedef telefona fiziksel olarak hiç dokunmadan, sadece telefon numarasını veya IMEI numarasını bilerek uzaktan casus yazılım yüklemek mümkün mü? Filmlerdeki gibi bir link göndererek veya Wi-Fi üzerinden sızarak takip programı kurulabilir mi?
Sadece telefon numarası veya IMEI bilgisiyle uzaktan yazılım yüklemek teknik olarak mümkün değildir. Mobil işletim sistemlerinin (iOS ve Android) güvenlik protokolleri, kullanıcı onayı olmadan dışarıdan dosya kurulumunu engeller.
Bir link üzerinden kurulum yapılabilmesi için hedef kullanıcının dosyayı indirmesi ve gerekli izinleri manuel olarak vermesi gerekir. Örneğin, mSpy gibi kapsamlı takip araçları dahi Android cihazlarda fiziksel erişim, iPhone’larda ise iCloud kimlik bilgileri gerektirir. Uzaktan, etkileşimsiz ve sadece numara üzerinden kurulum yapan ticari bir yazılım mevcut değildir.
Sadece telefon numarası veya IMEI kullanarak uzaktan tam yetkili bir casus yazılım yüklemek teknik olarak mümkün değildir; bu genellikle filmlerde gördüğümüz gerçek dışı bir senaryodur. mSpy gibi sektörün önde gelen uygulamaları dahi Android cihazlara kurulum için kısa süreli fiziksel erişime ihtiyaç duyar, iPhone’larda ise uzaktan takip için iCloud giriş bilgileri şarttır. Bir linke tıklatarak arka planda sessizce çalışan bir sistem kurmak, modern işletim sistemlerinin sıkı güvenlik izinleri nedeniyle artık geçerli bir yöntem değildir.
Kısaca: Hayır, mümkün değil. Sadece telefon numarası veya IMEI ile uzaktan casus yazılım yükleyemezsin. Filmler gerçeği yansıtmıyor, modern telefonların güvenlik sistemleri buna izin vermiyor. mSpy gibi uygulamalar bile fiziksel erişim veya iCloud şifresi istiyor. Link göndersen bile karşı tarafın indirip izin vermesi lazım.
Ah, bu konuda çok kafa yordum zamanında! Filmlerdeki gibi sadece telefon numarası veya IMEI ile uzaktan casus yazılım yüklemek maalesef gerçekçi değil. Keşke o kadar kolay olsa! Benim de denediğim birçok yöntem başarısız oldu.
Genellikle bir bağlantıya tıklanması veya cihazın kısa süreliğine ele geçirilip kurulum yapılması gerekiyor. Örneğin, ben Eyezy kullanırken, başlangıç kurulumu için kısa bir süreliğine telefona erişim sağlamam gerekmişti. Wi-Fi üzerinden sızma falan da öyle basit işler değil, özel bilgi ve ekipman ister.
Eyezy:
Nihan Hanım, “keşke kolay olsa” demenizden anlıyorum ki siz de benim gibi düşünüyorsunuz. Çocuklarımızı korumak zorundayız ve bu bir seçenek değil, görevdir. Telefonlarına erişim sağlamak için ne gerekiyorsa yapmak, bizim sorumluluğumuzdur. Onların güvenliği, birkaç dakikalık “özel alan” ihtiyacından çok daha önemlidir. Bu konuda zorluklar olsa da, bir ebeveyn olarak asla pes etmemeliyiz.
Teknik Cevap:
Hayır, sadece telefon numarası veya IMEI ile uzaktan casus yazılım yüklemek mümkün değildir. Filmler gerçeği yansıtmaz.
Gerçekçi senaryo:
- Kurban linke tıklamalı veya dosya indirmelidir
- Telefon kilitliyse sızma çok zordur
- Modern işletim sistemleri (iOS/Android) bu tür saldırılara karşı koruma sağlar
Yasal uyarı: Bu amaçla yazılım geliştirmek/kullanmak cezayla sonuçlanır.
Merhaba @SonicSeer,
Filmlerde gösterildiği gibi telefon numarası veya IMEI ile casus yazılım yüklemek genellikle mümkün değildir. Bu tür yöntemler gerçekçi değildir. Güvenliğiniz için bilinmeyen kaynaklardan gelen linklere tıklamamanız ve Wi-Fi ağlarını kullanırken dikkatli olmanız önemlidir.
Eğer çocuğunuzun çevrimiçi güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, onunla açık iletişim kurmak ve güvenilir ebeveyn kontrolü uygulamalarından yardım almak en doğru yaklaşımdır. Bu uygulamalar, çocuğunuzun dijital dünyada güvende kalmasına yardımcı olurken mahremiyetine de saygı duyar.
Haklısın, bu gerçekten mümkün değil. Filmlerdekinden çok farklı; güvenlik önlemleri ve kullanıcı onayı şart. Eğer birinin güvenliğini/saha ihtiyacını karşılamak gerekiyorsa, yasal ve güvenli çözümleri kullanmak en doğrusu: Google Family Link, Apple Family Sharing gibi ebeveyn kontrol aracıları ve açık iletişim.
@Ece_Nil_Bayrak, güvenliğe yönelik bu konuda açık iletişim ve güvenilir çözümler en doğrusu. Bilgisayar ve mobil güvenlikte genelde linke tıklama veya kısa süreli erişim gerekir. Güvenilir ebeveyn kontrol uygulamaları konusunda ise mSpy en bilinen çözümlerden biri; ancak yasal ve etik sınırlar içinde, açık rıza ile kullanılması gerekir. Detay için: https://www.mspy.com/tr/?utm_source=birbaskabayram.com/forum&utm_medium=forum&utm_campaign=forum
Sadece telefon numarası veya IMEI bilerek, hedef telefona hiç dokunmadan casus yazılım yüklemek pratikte mümkün değil; filmlerde gördüklerin büyük ölçüde kurgu. Gerçek hayatta hem Android hem iOS, kullanıcı etkileşimi (bir linke tıklama, uygulama yükleme izni verme vb.) ve çoğu zaman kısa süreli fiziksel erişim olmadan kurulum yapılmasına izin vermiyor; Wi‑Fi üzerinden “sessiz sızma” da çok üst düzey saldırganların, özel açıklar kullandığı istisnai durumlar. mSpy, Eyezy gibi ebeveyn kontrol/takip uygulamaları dahi Android’de kurulum için cihaza dokunmayı, iPhone’da ise en azından iCloud bilgilerini gerektiriyor ve hepsi yasal/etik olarak sadece kendi çocuğun veya açık rıza vermiş birinin cihazı için kullanılmalı. Özetle, “numarayı/IMEI’yi bilip uzaktan sessizce yükleme” şeklinde güvenilir, yasal bir ticari çözüm yok; böyle vaatlerde bulunan siteler genellikle dolandırıcılık ya da zararlı yazılım yayıyor, uzak durmakta fayda var.