Facebook İyiden İyiye Snapchat Olma Yolunda İlerliyor

Facebook ana uygulamasına ve şirketin diğer uygulamalarına ekledikleri özelliklerle adeta nasıl yeni bir Snapchat olma yolunda ilerliyor sizler için inceledik.

Facebook’un Uygulamalarındaki Yeni Snapchat Özellikleri

Facebook geçtiğimiz dokuz ay içerisinde Snapchat’in birçok özelliğini çeşitli uygulamalarına kopyalamıştı. Geçtiğimiz günlerdeki yeni güncellemeyle yine Snapchat’in kilit özelliklerinden birini bir uygulamasına dahil etti. Artık Facebook uygulaması içinden de 24 saat içinde kaybolan fotoğraflar ve videolar paylaşmak mümkün .

Facebook’un ana uygulaması Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp uygulamalarından sonra bu özelliği sunan dördüncü uygulaması oldu.

Facebook, Snapchat’in 24 saat içinde kaybolan fotoğraflar ve videolar paylaşma özelliğini ilk olarak Instagram’a Hikayeler adıyla getirmişti. Bunu daha sonra WhatsApp ve Facebook Messenger takip etmişti. Şu anda şirkete ait bütün uygulamalarda çeşitli şekillerde bu özelliği kullanabiliyoruz.

Facebook Hikayelerini ana uygulamanın üst bölümünde yer alan arama alanın hemen altında görebileceksiniz.

Facebook’un ana uygulamasının ve diğer uygulamalarını bu açıdan ele almadan önce Facebook’un başka ne gibi Snapchat özelliklerine sahip olduğuna bakalım.

Facebook Direkt İle Kaybolan Fotoğraf ve Videolar

Snapchat’in şahsına münhasır özelliklerinin başında hiç şüphesiz görüldükten sonra ortadan kaybolan mesajlar gönderilebilmesi, fotoğraf ve video paylaşımlarında bulunabilmesi geliyor. Snapchat’in bu özelliği pek çok kişinin ilgisini çekmişti. Facebook da bu özelliği beğenmiş olacak ki uygulamasına eklemekten geri kalmadı.

Facebook Direct özelliği sayesinde Snapchat’a benzer şekilde Facebook arkadaşlarınıza görüldükten sonra kaybolan fotoğraflar ve videolar gönderebileceksiniz. Arkadaşlarınız gönderdiğiniz fotoğrafı ve videoyu açtıktan sonra sadece bir kere daha görüntüleme hakkı olacak. Ardından içerik tamamen kaybolacak.

Facebook’un Snapchat Kamerası

Snapchat’in meşhur kamera filtrelerinin bir benzeri Facebook uygulamasında yerini almış durumda. Snapchat’te karşılaştığımız kameraya eklenen efektlerle eğlenceli videolar ve fotoğraflar çekmeyi sağlayan özelliği Facebook kamerasında da görebiliyoruz.

Facebook uygulamasının sol üstünde yer alan kamera ikonuna tıkladığınızda yeni kamerayla karşılaşacaksınız. Bu yeni kamera sayesinde gerçek zamanlı olarak fotoğraflara ve videolara çeşitli efektler, filtreler koyabileceksiniz. Örneğin yüzünüzün şeklini değiştirebilecek, kendinize eğlenceli maskeler ekleyebilecek, çeşitli görsellerle zenginleştirebilecek, interaktif filtreler kullanabileceksiniz.

Snapchat’in aksine Facebook kullanıcıların kamera efektleri göndermesine imkan tanıyor. Kişiler ve sayfalar efektler hazırlayabilir, onaylandığında diğer kullanıcılar tarafından fotoğraflarına ve videolarına eklenebiliyor.

Facebook’un yeni kamerasıyla çektiğiniz görüntüleri Facebook Direct, hikaye gibi bölümlerinde paylaşabileceksiniz.

Facebook’a eklenen bu Snapchat kamerasını daha önce Instagram’da gördüğümüzü, benzer bir şekilde ana uygulamaya dahil edildiğini de ekleyelim.

Facebook Uygulamaları Gittikçe Birbirine Benziyor

Son dönemlerdeki güncellemelerle yalnızca Snapchat özelliklerinin eklendiği dikkati çekmiyor. Aynı zamanda şirkete ait olan Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp uygulamaları her güncellemeyle iyice birbirine benzemiş durumda. Facebook’a en benzemeyen uygulama olan WhatsApp bile gittikçe bu doğrultuda evrilmekte.

Örneğin 24 saat içinde kaybolan fotoğraflar ve videolar koyma özelliğini dört uygulamada birden görebiliyoruz. Hatta Facebook, Messenger ve Instagram uygulamalarını açarsanız hepsinin üst tarafında arkadaşlarınızın hikaye paylaşımlarının birbirine çok benzer şekilde sıralandığını anında fark edeceksiniz.

Kopyalamak veya Kopyalamamak…

Facebook milyonlarca kullanıcısı olan bir servis. Ama Snapchat özellikle genç kullanıcıların büyük çoğunluğunun ilgisini kendine çekmeyi başarmış durumda. Bu ilgiyi sağlayan önemli özelliklerin Facebook uygulamalarında sunulması başarı garantisi oldukça yüksek bir hamle.

Snapchat’i kullanmayan, sırf bu özellikler yüzünden yeni bir uygulamaya geçmeyi düşünmeyen kişilerin halihazırda kullandığı servislerde aynı özellikleri görmekten memnuniyet duyacağını söylemeye bile gerek yok. Ayrıca herkesin şirketin sunduğu uygulamaların hepsini birden kullanmayabileceğini unutmamak gerekiyor.

Facebook’un dört uygulamasında birden hikayelere ve diğer özelliklerin hepsine ihtiyacınız olmayabilir. Aktif bir Snapchat kullanıcıysanız Facebook’un bu güncellemeleri gereksiz bile bulabilirsiniz. Ama Facebook uygulamalarının hem birbirlerinden hem Snapchat’ten belirgin özellikler kopyalanmasından büyük çoğunluğun memnun kalacağı da bir gerçek.

Kaynak: https://www.teknoblog.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Türk Kullanıcılar İçin Dünyanın #1 Casus Uygulamasını Deneyin: En İyi Fiyat Burada!

Buraya Tıkla
DMCA.com Protection Status